Recept: Pompoentaart

Halloween komt eraan! Deze angstaanjagende weken brengt onze griezeligste kant naar boven en brengt ons ertoe om creatief om te gaan met de producten die dit seizoen biedt. Zin om de keuken in te gaan? Lees snel verder! We geven je een heerlijk recept met pompoen, perfect voor Halloween!

Een recept met pompoen voor Halloween

Er zijn veel manieren om te koken met pompoen, omdat het een extreem veelzijdig product is.

Daag jezelf uit en probeer eens iets nieuws! Wanneer je Halloweenpompoenen maakt en er enge gezichtjes uitsnijdt, hou je vaak wat vruchtvlees over. Zonde om weg te gooien natuurlijk, voedselverspilling kun je zo prima voorkomen en je houdt er nog wat lekkers aan over ook!

Pompoentaart

Het is een typisch Amerikaans dessert. Hier wordt het vaak op Thanksgiving gemaakt, dat eind november wordt gevierd. Je kunt dit lekkere recept natuurlijk ook gewoon in oktober maken.

Ingrediënten:

  • 1 pompoen
  • 200 ml melk
  • 1 pot gecondenseerde melk
  • 250 g bloem
  • 250 g (kokosbloesem)suiker
  • 2 eieren
  • 8 plakjes bladerdeeg uit de vriezer of 1 rol vers bladerdeeg

De bodem is makkelijk en snel gemaakt. Haal de plakjes of de rol uit de vriezer en laat ze ontdooien op een plank. Boter de vorm in en bekleed met het bladerdeeg, prik er gaatjes in en zet in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180º.

Schil voor de taartvulling de pompoen, snijd hem in grove stukken en kook deze 15 minuten. Als het vruchtvlees zacht is (dit kun je checken door even een mes of satéprikker in een stukje te steken), haal je de pompoen uit de pan, giet je hem af en pureer je hem met een staafmixer of in de blender.

Voeg alle overige ingrediënten toe aan de pompoenpuree en roer stevig door totdat er een homogene massa overblijft. Verdeel de vulling over de bodem en zet de taart 45 minuten in de oven (let op: niet elke oven is hetzelfde. De taart moet er goudbruin uitzien).

Haal de taart uit de oven en laat in de vorm afkoelen op een rooster.
Serveer eventueel met slagroom.

Wil je meer recepten bekijken? Bekijk de website van Kernel!
Geïnteresseerd in de verkoop van onze Halloweenpompoenen? Neem contact met ons op!